sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Uutta opettelemassa

Kieli keskellä suuta...

Ensimäiset kukkaset

Toisen kurssipäivän jälkeen

Kurssi loppui ja ei edes puolta toisesta päästä tullut valmiiksi.

Seurakunnan naistenpiiri järjesti käspaikkakurssin. En ajatellut lainkaan osallistua, sillä ompelu missään muodossa ei ole minun alaani. Olen tehnyt yhden liinan, joskus aikoinaan, ristipistoilla. Sitä ei kyllä pidetä pöydällä, ainakaan vieraiden aikana. On se niin huolimattomasti tehty. En osannut pistellä minkäänlaista mallia. Eräs ystäväni kuitenkin innosti ja koska hän tarvitsi kyytiä kurssipaikalle päätin ilmoittautua mukaan.

Ensimmäinen päivä tuotti silmäsärkyä, koska en nähnyt kunnolla Tokammannin lukulaseilla. Mieheni korjasi seuraavaksi päiväksi rikki menneen otsalla pidettävän suurennuslasin ja oli jo helpompi pistellä. Vaan enemmän taisin purkaa kuin saada valmista.

Kolmantena päivän homma alkoi pikkuhiljaa sujua, mutta kurssi loppui ja työ jäi suurelta osalta kesken. Saas nähdä hautautuuko se ufona komeron kätköihin vai saanko sen muutaman vuoden päästä ihan valmiiksi.

Neulottavan pitsinmallinkin opettelin ja se varmasti valmistuu. Laitan sen sitten vaikka alushameen helmaan :D

11 kommenttia:

 1. Todella kaunista kädentyötä olet tehnyt.. liinasta tulee upea:)

  VastaaPoista
 2. Kaunista sieltä tullut! jatka vain loppuun - vaikka pikku hiljaa.

  VastaaPoista
 3. Kaunista teet :) Taas pitkästä aikaa kommentoinkin kunkokeilen uudelleen blogia. Sieltä löytyisi sinulle tunnustus, tulethan hakemaan :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista siistiä työtä syntyy....jatka ole hyvä;).
  Sanotaanhan....ei kukaan ole seppä syntyessään...
  -mutta olen vakaasti sitä mieltä, että jos tahtoa ja halua riittää, niin kaiken oppii ajankansa...anna mennä vaan pistoa piston perään;)

  VastaaPoista
 5. Käzpaikkanenhan se siinä, hieno! Onneksi etupistokirjonta kuuluu niihin "työ tekijäänsa neuvoo" -pistoihin. Kun kerran olet keksinyt jujun pääset kyllä eteenpäin. Lopulta sormet tuntee milloin on se kolme lankaa neulalla - tai montako siinä sitten lasketaankin.

  VastaaPoista
 6. Käspaikka on ollut jo vuosia minun listallani. En vaan ole vielä saanut aikaiseksi. Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 7. Oih, miksiköhän minä en ole sinne naistenpiiriin eksynyt...saman kaupunkilaisena?
  Vielä pitäisi ennen kuolemaa tuo käspaikkakirjonta opetella. Tosin näkö saattaa olla ongelmana, kun kaihit ovat hyvällä alulla! ;(
  Kaunista olet Palaga saanut aikaan.
  mirjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vain Mirjuska mukaan! Tänä keväänä ei taida enää piiriä olla, mutta ensi syksynä taas aloitellaan, innolla!

   Poista
 8. kaunista ja kärsivällisyyttä kasvattavaa, en ole vielä opetellut.Hyvää kevättä.

  VastaaPoista
 9. Angoriinan uusista löysin sinut jälleen. On suorastaan ihana lukea myös kuulumisiasi. Ja katsoa aikaansaannoksiasi :)

  VastaaPoista